-BBV Foam Blaster - Unik premium skumlans till din högtryckstvätt! Modell Nilfisk Ergo Male
  BBV Foam Blaster
  • BBV Foam Blaster
  • BBV Foam Blaster
  • BBV Foam Blaster
  • BBV Foam Blaster
  • BBV Foam Blaster
  • BBV Foam Blaster
  • BBV Foam Blaster

  BBV Foam Blaster

  599,00 kr
  479.2 exkl. moms
  Modell
  Delivery I lager

  5605001-05

  BBV Foam Blaster är en unik premium modell som applicerar förtvättsmedlet / schampot i ett tjockt härligt skum som effektivt lyfter smutsen och låter medlet verka längre. Foam Blaster har även funktionen att rotera och justera bredden på strålen. Den stora öppningen gör det lätt att fylla på medel.

  OBS! Till Stihl RE129 & Stihl RE130 rekommenderar vi BBV Foam Lance med 1.20mm dysa
  (Detta för att Stihl RE129 och RE130 verkar ha en känsliga tryckregulator som inte ger optimalt mottryck med våran BBV Foam Blaster)

  Munstyckes flödesberäknare

  Skriv in uppgifterna i fälten och tryck på beräkna för att få fram korrekt munstycksstorlek

  Det är väldigt viktigt att välja rätt diameter på spolmunstycket för att få optimalt tryck och skarphet i strålen. Har man för liten diameter kand det bli att högtryckstvätten inta startar. För stort kan man få dålig effekt.
  OBS! Kalkylatorn är endast för en referens, det är ingen garanti på optimal prestanda
  Referens

  Du ska ha diameter:

  Injector Nozzle

  Air Injector Nozzle

  Diffusor Nozzle

  TVÄTTA ENKLARE & SÄKRARE

  Foam Lance är ett simpelt och robust verktyg, men tar verkligen bilvård till en helt ny nivå. Foam Lance använder vanligt förtvättsmedel / avfettning / schampo och förvandlar det till ett tjockt skum som man skummar på bilen. När man skummar valfritt kem sparar men enormt med tid samt att medlet får bättre verkningseffekt. Medlet får längre verkningstid samt drar smutsen med sig samtidigt som skummet sakta rinner av ytan = Renare bil = Mindre risk för tvättrepor.

  -TIDSBESPARANDE & ENKELT

  Med hjälp av en Foam Lance kan du täcka en hel bil med förtvättsmedel / avfettning på ca 20-30 sekunder, medan med en sprayflaska kan det ta upp emot 5 minuter, samt är det riktigt jobbigt att spraya för hand. Tvättar du i en GDS-hall kan du alltså spara avsevärt med pengar på tvätthals hyra.

  -MINDRE REPOR

  Dina tvättmedel blir mycket mer effektiv i skumform, medlet får längre verkningstid, mindre risk att det torkar in i solen samt så lyfter och drar skummet med sig smutsen när det rinner av bilen. Därför tycker vi att det bästa skummet är det som rinner sakta, inte det som sitter kvar tills det torkat in.

  Hur fungerar det?

  Många kan tycka att det är komplicerat med alla olika kopplingar och tryck etc, men det är simpelt. Kolla först på vilken koppling du ska ha nedan, jämför noggrant så de stämmer, välj sedan rätt i menyn. Du monterar sedan enkelt kopplingen med en skiftnyckel och den medföljande gängtapen. Du får även 2 st extra dysor utöver den som sitter originalmonterad. Kolla upp vilken du ska ha (Mer info nedna)

  Vår BBV Foam Lance funkar utmärkt på de flesta högtryckstvättar. Vi rekommenderar vår BBV Foam Lance för tvättar som ger från 5-15L/Min, tvättar som ger mer hänvisar vi till våran BBV Ultra performance Foamer.

  Om du vill grotta ned dig rejält har vi en riktigt djupgående guide med information
  Stora Foam Lance Guiden

  Koppling / Munstycke

  Det finns flera olika kopplingar till högtryckstvättar, nästan alltid flera av samma märke, det kan därför vara svårt att välja rätt.  På denna sida hjälper vi dig att välja rätt.

  (OBS att detta är endast riktlinjer, vi kan därför inte garantera att kopplingarna är kompatibla med din tvätt eller tillbehör)

  BBV's Kopplingssamling

  (Mått i mm, tryck för att förstora)

  Information om kopplingar

  1. Kärcher K - Passar alla i K-serien
  2. KEW - En äldre modell numera Nilfisk, men passar även de nya, passar även SthilGerniHusqvarna.
  3. Nilfisk - Passar Nilfisk Konsumenttvättar C, D, E, P-serien. Passar även StihlGerniHusqvarna 
  4. Bosch - Passar även AQUA & Malmbergs tvättar.
  5. Lavor - Passar även BiltemaHamronCocraft.
  6. Black & Decker - Passar även vissa Bosch & Annovi & Även vissa Ryobi tvättar (Ryobi 130 bar) och Stanley tvättar
  7. Nilfisk Ergo (Quick Release) - Passar de flesta OKQ8 GDS & Nilfisk proffstvättar. Även vissa Kränzle högtryckstvätt med snabbkoppling "D12" använder denna.
  8. Kränzle D10 (Quick Release) - För Kränzle tvättar med snabbkoppling
  9. Quick Release - Vanlig snabbkoppling, funkar på B.la BBV Micro-Lance Quick Release, samt Champion tvättar.
  10. Kärcher Easy Lock - Kärchers nya gänga på deras HD/HDS tvättar.
  11. Kärcher HD/HDS - Passar Kärcher proffstvättar som har M22 gänga (OBS EJ TVÄTTAR MED EASY-LOCK) passar även vissa Proffs Bosch tvättar med M22 Gänga. Passar även vissa Biltema tvättar med gängat handtag
  12. Kränzle M22 - Passar Kränzle tvättar med M22 gänga (Vanligast)

  Behöver du ytterligare hjälp med vilken koppling du behöver?

  Kontakta våran kundsupport med vilken högtryckstvätt du har (namn & modell) samt förklara vad du du tänker göra, exempelvis köpa Foam Lance eller om du vill bygga ett eget spolrör.

  Alla kopplingar kan även köpas separat om man behöver byta anslutning.
  KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA KOPPLINGAR

  Använder du din Foam Lance på Ex:  OKQ8 & Hemma?

  Se här denna bild

  OKQ8?

  Många tvättar på OKQ8's Gör-det-själv tvätthallar, våran BBV Foam Lance passar nästan alltid. OKQ8 använder nästan alltid "Nilfisk Quick Release" kopplingen, kontrollera så att detta stämmer på din lokala tvätthall. Kolla bilden ovan för att se hur Nilfisk Quick Release kopplingen ser ut. Kopplingen kallas i vissa fall "Ergo" / "Nilfisk Pro". 

  Rätt tryck på min GDS-hall?

  Just OKQ8 är väldigt lurig, detta för att deras högtryckstvättar kan variera Kraftig i både styrka & känslighet. Alla högtryckstvättar har ett system som stänger av högtryckstvätten om den känner av för högt mottryck. I Foam Lancen finns ett motmunstycke som kallas "BBV Dysa", den ser till så att det blir tillräckligt med tryck i Foam Lancen så att den kan slå sönder tvättmedlet till skumform. För mer information om Dysa läs om det nedan.

  Eftersom att OKQ8 har så varierande är det enda sättet att prova vilka tvättplatser som fungerar bäst för just dig. Exempelvis OKQ8 i Bollnäs har vi märkt att tvättarna som sitter på vänster sida i tvätthallen ger mycket bättre skum än högra sidan.

  Vilken dysa för OKQ8?

  Vi rekommenderar 1.40mm Dysa på OKQ8, detta grundar vi på många tester och kundtester. Det har visat sig att 1.40 ger i snitt bäst skum och funkar nästan på alla tvättplatser. Endast ett fåtal högtryckstvättar har strulat.

  Men som sagt ovan kan detta variera kraftigt. Vissa har även kört med 1.25mm dysa.

  Dysa / Flödesadapter?

  I Foam Lancen finns det ett munstycke, en dysa (även kallat flödesadapter). Dysan tillser att Foam lancen får tillräckligt högt tryck för att kunna slå sönder kemet och blanda det med vatten & kem. Dysan måste matcha högtryckstvättens vattenflöde och tryck. Gör det inte det kan man få dåligt skum eller så startar inte tvätten.

  I regel vill man ha så liten dysa som det går, men alla högtryckstvättar har en spärr som slår av tvätten om den känner av för högt mottryck, dvs har man för liten dysa kommer högtryckstvätten att känna av det och slå av eller pulsera. 

  I våran BBV Foam Lance följer det med 2 st extra dysor. 1,10mm och 1,40mm, samt den färdigmonterade 1,25mm dysan. Detta ger dig som kund ett brett spektrum så att du ska kunna använda den direkt. 1,25mm passar de flesta högtryckstvättar, därav valet att välja den som standard. Men 1,40mm & 1,10mm är bra för dig som har en starkare eller svagare högtryckstvätt.

  Vad händer när jag har fel dysa?

  -Är det för lågt mottryck / För stor dysa blir det dåligt / rinnigt skum, samt att Foam lancen drar mycket medel eftersom att kemet då bara slukas upp och rinner ur, utan att blandas med tillräckligt med luft och vatten.

  -Är det för högt mottryck / för liten dysa kan det bli att högtryckstvätten inte startar och bara "dräglar" / rinner. Det kan även bli att den pulserar.

  Vilken dysa ska jag välja?

  Kolla upp vad din tvätt har för vattenflöde och följ listan nedan,
  Listan avser vattenflödet av högtryckstvättar för konsumentmodeller (ej proffstvättar)

  OBS att denna lista är endast en riktlinje, det kan fungera eller inte. Ex på vissa tvättar som har 480L/h funkar 1,10mm dysa optimalt. Vi rekommenderar att prova dig fram. Dysan kan göra enorm skillnad på hur tjockt skummet blir & åtgång.

  • 1,10 mm Från 5 L/min (300 L/h)
  • 1,15 mm Från 5,5 L/min (330 L/h)
  • 1,20 mm Från 6 L/min (360 L/h)
  • 1,25 mm Från 7 L/min (420 L/h) (Originalmonterad)
  • 1,30 mm Från 8 L/min (480 L/h)
  • 1,35 mm Från 9 L/min (540 L/h)
  • 1,40 mm Från 10 L/min (600 L/h)
  • 1,45 mm Från 11 L/min (660 L/h)
  • 1,50 mm Från 12-15 L/min (720-900 L/h)

  Du kan även köpa dysan löst här: Dysa

  Specifikationer

  • Gäng: 1/4 invändig gäng
  • Munstycke: 1,25mm + 1,10mm + 1,25mm
  • Behållare: 1L
  • Klassat tryck: 200 bar
  • Max tryck: 220 bar
  • Klassad flödesmängd: 20 L/min
  • Max Temperatur: 60° C
  • Variabel, justerbart munstycke för noggrann blandning.
  • Vinkeln av skummet går att justera, som sprutar mellan 0-40 grader.
  • Fullt justerbar utspädning med inställningen ratten.
  • vrid till - för mindre vatten och till + för mer vatten.
  • Späder ca 1:20 till 1:60 beroende på vattenflödet för tvätten som används.

  FAQ & MEGA GUIDE